26.02.2009

Darwin og Eva
Hm. Det har sneket seg inn i min bevissthet (via reddit) at de har begynt å undervise om Adam og Eva i naturfag i USA. Cat, has got my tongue.

Altså, skal de da også undervise om evolusjonsteorien i religionstimene? Det virker helt inkompetent på meg. Religion og naturfag er to forskjellige fag (i Norge i det minste), og burde de da ikke holde læreplanene seperat? Hvorfor er tilhengerne av intelligent design så imot at barna deres skal høre om evolusjon og the Big Bang? Er de redde for at avkommet skal innse at dette er mye mer fornuftig enn foreldrenes teori om en menneskelig utvikling full av innavl? Hvis Adam og Eva teorien skal undervises, burde det da ikke også være plass til den hinduistiske verden balansert mellom fire elefanter på ryggen til en gigantisk skilpadde (eller var det Pratchett? Fellesting?)? Og skal de beynne å undervise meditasjon og hvordan nå nirvana?

USA er ikke et kristent land i teorien. I grunnloven deres står det spesefikt at nasjonen ikke skal affiseres med noen èn religion, men være åpen for alle. Mennesklig utvikling har ikke en lys fremtid i møte hvis folk har blitt så mye dummere og trangsynte på et par hundre år.

Greit nok at de underviser om religiøse verdensoppslandelse-teorier. Men for guds skyld (no pun intended), hold det til religionstimene. That's what they're there for.

Ingen kommentarer: